Edie

Edie (een fenomenale rol van Sheila Hancock) is een eigenwijze 80-jarige dame die in de Schotse Hooglanden een berg wil beklimmen. Een grappige feelgood film.

De 80-jarige Edie heeft het gevoel dat haar leven aan haar voorbij is gegaan. Ze heeft voor haar man gezorgd die altijd met de scepter zwaaide, maar nooit deed ze wat voor zichzelf. En nu ze weduwe is geworden lijkt het vanzelfsprekend dat ze naar een zorgcentrum gaat. Maar daar past ze voor.

Ze besluit haar jeugddroom na te jagen en wil, geheel onvoorbereid, Mount Suilven in de Schotse Hooglanden beklimmen. Een tocht die zelfs voor ervaren bergbeklimmers een uitdaging is. De vraag is of het niet allemaal veel te laat is. Gelukkig ontmoet ze de jonge gids Jonny.

Na een roestige start ontpopt zich een ontroerende en inspirerende vriendschap.

Een heldin vol vastberadenheid die een van ’s werelds mooiste landschappen doorkruist op zoek naar de eigenwaarde die haar haar hele leven ontbrak.

  • Aanvang20.15
  • Datum


Kaarten kunt u ook kopen aan de kassa van het Arto Theater vanaf 1 uur voor de voorstelling.

Het Arto Theater is geopend vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Het theatercafé is geopend na iedere voorstelling tot 24.00 uur.