Vernissage Expositie Elma Hoste

Elma Hoste schildert de stilte 

Je gaat erheen voor een avondje theater, maar in het Arto Theater krijg je meer. Kijk om je heen en geniet van schilderkunst en poëzie. 

De schilderkunst is van mijn hand. Ik ben Elma Hoste en woon in Krimpen aan den IJssel. Tekenen heb ik mijn hele leven gedaan. Op school krabbelde ik mijn schriften vol tijdens de les. Na de geboorte van mijn zonen begon ik kinderschilderijtjes te schilderen voor hun kamers. Langzamerhand is het schilderen van een hobby uitgegroeid tot mijn werk. Inmiddels maak ik stillevens en probeer ik mezelf steeds uit te dagen. Ik hou ervan om rust in mijn schilderijen te creëren. Ik schilder de stilte.

Ik laat me vaak inspireren door alledaagse spullen. Als ik fruit koop valt mij de schoonheid ervan op. Thuis gekomen leg ik wat bessen in een schaaltje en opeens zie ik een schilderij voor me. In mijn hoofd is het schilderij geboren. Hier kan ik enorm van genieten. 

Bij een aantal schilderijen kun je gedichten lezen van Jorris Hoste, polderdichter van de Krimpenerwaard (hoste.info). Ik kreeg ooit deze woorden van hem cadeau:

Poëtisch vangt ze woordeloos
de stilte op het doek
en niemand zegt wat
ieder voelt
zo is het
gewoon
goed.


Ik hoop dat deze expositie een extra dimensie geeft aan jouw avondje theater. Wil je er thuis ook van genieten? Mijn werken zijn te zien en te koop via mijn site: elmart.nl

Over deze expositie: